hoge workload & burn out

Er komen veel cliënten in mijn praktijk die een hoge werkdruk ondervinden, die een burn-out hebben of daar tegenaan zitten. 

We leven dan ook in een drukke tijd. Baan, gezin, sociaal leven, het is veel, soms te veel. Dan is er maar weinig voor nodig om je uit je evenwicht te brengen. Of er gebeurt juist iets wat een grote impact op je heeft. Ook dan kan het je allemaal ineens teveel zijn.

hoge workload

Stel dat het een gegeven is dat je baan veel van je vergt. Helemaal niet erg als je weet hoe je prioriteiten kunt stellen, wanneer je afstand moet nemen en als je kunt aangeven als genoeg ook echt genoeg is. 

Goed naar jezelf kijken is hierbij de sleutel. Of zoals een ex-cliënte het zegt: “Je hoeft niet labiel te zijn om even de hulp van een coach in te roepen.” Ga eens na of je nog voldoende assertief bent of dat je wel aan een opfrisbeurt toe bent. Zo voorkom je dat je langdurig uitvalt.

burnout

Een burnout herken je niet altijd meteen. Je bent gewend door te pakken, niet te zeuren, jezelf weg te cijferen voor iemand anders. En dan komt de tijd dat je zo moe bent, tegen iedereen uitvalt, nergens plezier meer in hebt. Maar je kan echt nergens gemist worden...

Een burnout kan zich uiten in allerlei klachten. Slecht slapen, je niet kunnen concentreren, om maar te zwijgen van alle ongemakken die zich aandienen zoals hoofdpijn, brandend maagzuur, altijd verkouden of onderweg.  

de oploscoach bekijkt samen met jou waar de weg naar herstel zit.

terug naar welkom!   terug naar therapie